Wat is
   Kinesiologie

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd. 

Kinesiologie betekent letterlijk ‘bewegingsleer’. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Spiertesten zijn het bekendste onderdeel uit het vakgebied. 

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer. Een kinesioloog kijkt naar de mens als geheel: fysiek en emotioneel. Er worden technieken toegepast om stress te verminderen, ook wordt er gewerkt met reflexpunten, acupressuurpunten, meridianen en chakra’s.  

   Zelfhelend
   vermogen

Binnen de kinesiologie gaat men er vanuit dat het lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Oorzaken als stress, geblokkeerde emoties, een verkeerde houding of slechte voedingsgewoonten kunnen ervoor zorgen dat de energiehuishouding uit balans raakt. Een lichaam verbruikt dan meer energie dan het kan aanvullen. Dat kan leiden tot allerlei klachten. 

   Driehoek van
   gezondheid

Kinesiologen werken vanuit een holistisch gezondheidsmodel: structuur, biochemie en psyche. Alle zijden van deze driehoek zijn met elkaar verbonden. Een lage rugpijn kan bijvoorbeeld voortkomen uit een slecht werkende darm. Emotionele spanningen kunnen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. 

© inner reflections